Om Tankekilden

Tankekilden ble til av et ønske om å inspirere og motivere til økt bevissthet om helse, som et ledd i min visjon om en helserevolusjon. Å oppnå og ivareta god helse, kan i dag være litt av et puslespill. For å gjøre gode valg, behøver vi både kunnskap og motivasjon. Ingen av delene kommer helt av seg selv. Men det bærer virkelig magisk frukt når vi får det til!

Jeg som driver bloggen heter Kristine og er utdannet Kostholdsveileder fra Tunsberg Medisinske Skole. Min egen «helsereise» startet i 2012, da jeg oppdaget en hel rekke ubalanser i kroppen. Ved hjelp av blant annet kostholdsomlegging, adressering av tarmhelse og korrigering av næringsmangler, fikk jeg bukt med blant annet PMS, psykiske symptomer, uren hud, pollenallergi og fordøyelsesproblemer.

Jeg skjønte etterhvert at jeg selv var nødt til å gjøre mesteparten av innsatsen, dersom jeg skulle lykkes i å rette opp i ubalansene. Dermed startet et dypdykk i alt jeg kunne komme over av informasjon om helse og kosthold; bøker, forskningsartikler, podcaster og erfaringsdeling fra andre i samme situasjon via sosiale medier.

På veien lærte jeg at det meste henger sammen. Samtidig lærte jeg at kroppen er en uhyre intelligent organisme som retter opp mye selv, dersom den får de riktige byggesteinene å jobbe med. Disse byggesteinene handler om blant annet næringsrik mat og drikke, ren luft, tilstrekkelig ro, kjærlige relasjoner – alt som er med på å skape en positiv energi for kroppen din.

Helse er det mest sentrale på bloggen min, og jeg anser kosthold som et av de viktigste verktøyene – ikke minst fordi hver og en av oss kan gjøre kostholdsgrep på egen hånd. Alle valgene vi tar i dag får betydning for morgendagen, både hva vi spiser, hva vi smører på huden og hvordan vi velger å legge opp dagen vår.

Det handler om å øke vår bevissthet. Bevissthet omkring valgene vi tar, og hva vi kan utrette med dem. Med på lasset kommer derfor også viktige hjørnesteiner som økologi, bærekraft og etisk produksjon. For helhetlig helse handler også om å ivareta den verden vi har rundt oss. Valgene vi tar påvirker flere enn oss selv.

I løpet av disse årene har jeg møtt mange mennesker. Mange dyktige leger og behandlere som ønsker å gjøre en forskjell. Jeg har også møtt mange med et sterkt ønske om bedre helse og livskvalitet, men som føler seg hjelpesløse overfor oppgaven de har foran seg.

Min reise mot økt bevissthet og bedre helse fortsetter, og det er flere brikker som skal på plass. Men jeg vil gjerne dele kunnskapen min med deg, her og nå, i dag – så kanskje du også lettere vil kunne finne noen av dine manglende puslespillbrikker. Husk; en dag om gangen, et skritt om gangen. Jeg håper du lar deg inspirere og motivere!

Du kan lese mer om meg på nettsiden min kristineoa.no

Kristine.png

%d bloggere liker dette: