Her er en oversikt over noen av tingene jeg benytter meg av på kjøkkenet, både ingredienser og utstyr. Det er svært lenge siden sist jeg investerte i kjøkkenutstyr, jeg prøver å la vær å kjøpe ting på innfall – ting som bare tar opp plass i skapene, gavner ingen. Disse tingene under er de som har vist seg nyttige – faktisk med unntak av blenderen. Den brukes svært sjelden, siden jeg har både Nutribullet og stavmikser (med knusebeholder).
Nyttige ingredienser
- Uraffinert salt
- Upasteurisert smør, økologisk, helst beitefora
- Kokosolje, økologisk og kaldpresset
- Olivenolje, økologisk og kaldpresset
- Gelatinpulver/kollagenpeptid
- Kokosmelk
- Kokosmel
- Rå honning
- Lønnesirup
- Kokosblomstsukker
- Stevia, flytende
- Langtidskokt kraft, fryst i små porsjoner
- Lammelever, fryst i små stykker
- Økologiske/selvplukkede bær, fryst
- Økologiske egg
- Upasteurisert yoghurt/kefir
- Diverse bløtlagte nøtter, frø og linser
- Tørket frukt og bær
Kjøkkenutstyr
- Kenwood Major kjøkkenmaskin
- Stavmikser (Bamix)
- Blender (Kitchen Aid)
- Nutribullet
- Dehydrator (Excalibur 5 brett)
- Sous vide sirkulator
- Fermenteringskrukke
- Spirekasse og spireglass
- Saftsentrifuge/jusmaskin
- Ismaskin
- Gode kniver
- Le Creuset jerngryter