(Inneholder promotering) • ..eller gyllent kroppssmør på godt norsk!

Hadde jeg vært tro mot meg selv og det norske språk, så hadde jeg kalt det det… Men «golden body butter» klinger så godt på tunga at jeg ikke klarte å la være. Det klinger akkurat slik som denne kremen føles, nemlig! Silkemykt, harmonisk, nærende, nydelig…

Denne oppskriften holder til et glass på ca 3-4 dl. Du må gjerne lage dobbel eller trippel porsjon nå før sommervarmen setter inn. Denne kremen er fantastisk å ha for hånda sommerstid når huden vår får både masse herlig sol og deilig saltvann. En kjapp, kald dusj etterpå og en dæsj av denne – og du er bankers!

En annen grunn til at jeg anbefaler deg å lage den nå, er fordi det kan være litt utfordrende å få kremen luftig når det blir for varmt i været. Fettet trenger å være helt kaldt for å få inn nok luft.

Selvsagt er denne miksen like nærende for huden selv om den ikke er pisket luftig, men konsistensen av luftig krem er uimotståelig! Denne er aller best egnet til sommerhud, armer og bein, som har begynt å få litt farge – da gir den en lett, gyllen glød!

Det er den røde palmeoljen som gir den fine fargen. Denne typen palmeolje er sertifisert og for supermat å regne – rik på vitamin E og karotener!

Duft!
Nadine Artemis sier eteriske oljer har «botanical intelligence». Det synes jeg er beskrivende. Med naturlige, plantekjemikalier kan du gi huden en ekstra boost uten å forstyrre hudens livsnødvendige mikrobiom, samtidig som du tar duften til nye høyder.

Bruk de eteriske oljene du liker for å sette nydelig duft – bare husk å unngå sitrusoljer om sommeren, da disse er fotosensitive og kan føre til solforbrenning.

Fine oljer for hud er; lavendel, ylang ylang, clary sage/muskatsalvie, kamille, frankincense, myrra, copaiba, gurkemeie og treoljer.

Det er disse siste jeg har brukt her; en miks av sedertre og sandeltre + hinoki og buddha wood. Jeg har frisket opp duften med en dæsj sibirgran og blomstrende, feminin kamille.

Les mer om eteriske oljer

Ingredienser

50 g kakaosmør
50 g kaldpresset kokosolje
50 g rød palmeolje
50 g øko olivenolje

Jordende duftblanding, eteriske oljer:

20 dr sedertre
20 dr sandeltre
10 dråper nåletre (f.eks. Sibir-gran eller Douglas-gran)
10 dr romersk kamille
Evt. 5 dråper hver av hinoki og buddha wood

Fremgangsmåte
Smelt kakaosmør, kokosolje og palmeolje forsiktig over vannbad. Tilsett olivenoljen. Sett i kjøleskap til det er helt kaldt og så smått begynner å tykne/stivne rundt kanten. Tilsett eteriske oljer og pisk blandingen luftig med en elektrisk visper. Fyll over på rene, kalde glass og oppbevar kjølig.

Ta gjerne smøret ut noen minutter før du skal smøre på (f.eks. før du hopper i dusjen), og rør om til det blir mykt, dersom du oppbevarer i kjøleskap – da får du den myke, luksuriøse følelsen tilbake.

Massèr kremen godt inn i huden (gjerne lett fuktig hud), så du unngår «klumper» som kan sette flekker (både pga fettet og fargen), la den trekke godt inn før du kler på deg og vask hendene etterpå.

Ønsker du flere tips og oppskrifter til naturlig hud- og egenpleie?
Bli med i Facebook-gruppa til meg og Naturkilden!

Nettkurs: «Naturlig løft og glød» lanseres 1. juni!
Jeg og orofacial myolog Malin Staaf har satt sammen et mini-kurs for deg som ønsker å gi ansiktet naturlig løft og glød! Vi deler vår fagkunnskap og våre aller beste råd for å bevare ansikt og hud ungdommelig ved hjelp av enkle ansiktsyoga-øvelser, lett massasje, optimalt ernæring/hydrering og 100% naturlig hudpleie.

Kurset får du rett inn i innboksen din og består av korte videosnutter med info og øvelser, samt e-bok med tips, inspo, fremgangsmåter og oppskrifter.

Les mer om Naturlig løft og glød
Kurs: Naturlig løft og glød kjøper du her

En smakebit fra kurset delte vi på LIVE-sending i mai.
Opptak finner du her!

 

———

GRATIS E-BØKER
med tips og inspo på veien mot en friskere hverdag!
Du finner dem her