Her har jeg samlet mine beste tips til påska!

I år er påska litt annerledes for de fleste, men det betyr ikke at vi ikke skal pleie fine påsketradisjoner og hoste opp litt påskekos også i år! Det er nå vi virkelig får sjansen til å være kreative… For enkelhets skyld har jeg samlet linker til påskeinnleggene mine her.

Påskeaktiviteter må vi ha!
På linje med juleverksted, har vi som regel også et aldri så lite påskeverksted her i gården. Dette jeg elsket jeg å holde på med, også før jeg selv fikk barn! Å pynte og farge egg er stas og har mange variasjonsmuligheter.

Disse eggene har jeg farget med naturlige fargepigmenter fra eksempelvis gurkemeie, rødkål og rødbet. Morsomt å leke seg frem til ulike nyanser. Resultatet blir duse, naturlige pasteller. Ved å bruke små blader og skudd får du også flotte mønster på eggene.

Fremgangsmåte for naturfargede påskeegg

Trolldeig/leire funker også veldig fint til påskeverkstedet!

Jeg kommer heller ikke utenom påskesnop.

Marsipan har jeg eksperimentert mye med de siste par årene, og funnet at den man lager selv er mye bedre enn den kjøpte. Og så er det praktisk å selv kunne bestemme hvor søt den skal være og hvilken søtning man ønsker å bruke!

Oppskrift på påskemarsipan med appelsin og peppermynte

Du finner også en rekke tips til ulike varianter med eksempelvis pistasj og valnøtter i dette innlegget om litt smartere marsipan.

Er du ikke fan av marsipan, men foretrekker friskere godis, så prøv ut sitrusgelè!

Jeg liker også å eksperimentere litt ekstra på kjøkkenet frem mot påske. Både gamle klassikere med egg, lam og sjokolade hentes frem, men også nye påskeinspirerte kreasjoner til påskebrunsj eller tur i skogen.

Glutenfrie søtpotetscones er en schlæger jeg stadig vender tilbake til.

Det samme med disse sprø sjokorutene med appelsinkrem.
Kjekt å finne noen godbiter i fryseren når man fyser!

I mitt gratis påskehefte finner du flere tips, blant annet på delfiakake! Delfiakake er en gammel klassiker som jeg ikke før har vært stor fan av, men som fireåringen min merkelig nok la sin elsk på da hun fikk den servert hos mormor… Nå har delfiakake blitt en påsketradisjon hos oss!

Påskelektyren er også funnet frem, hos meg er det gode, gamle, nasjonalromantiske «Og bakom synger skogene» av Trygve Guldbransen. Jeg liker å lese om suset fra norske skoger nå som våren kommer for fullt…

Både på norske og utenlandske lydbokleverandører finnes det mange gode lytt. Jeg vil varmt anbefale denne boka «Present Over Perfect» til ettertanke nå i påska.

Riktig god påske ønskes deg og dine!

———

GRATIS E-BØKER
med tips og inspo på veien mot en friskere hverdag!
Du finner dem her