(Inneholder reklame) • Å lage julegaver selv er både gøy, bærekraftig og ofte rimeligere!

Julegaveverksted er for meg et stort must! Og jeg starter gjerne uti november. Helst kunne jeg tenke meg å holde igjen på julestemninga til desember kommer, men for å slippe å stresse, så er det greit å starte i november.

Jeg starter alltid med å lage meg en liten liste over ting jeg føler meg inspirert til å prøve å lage. I løpet av et år dukker det stadig opp nye tips og triks som ser spennende ut. Noen ting liker jeg å lage på egen hånd, mens andre ting er det hyggelig å ha med fireåringen på!

I år blir det:

• hjemmelaget granola (som i fjor og året før)
• tørkeballer av ullgarn til å ha i tørketrommelen (Disse gjør at tøyet tørker fortere og man sparer strøm. Sammen med ballene legger jeg en liten flaske med eterisk olje som gir tøyet en nydelig duft uten lumske, syntetiske parfymestoffer)
• hjemmelagde diffuserornamenter til å henge på juletreet (en hyggelig liten gave farget av en fireårings kreative sjarm… legger ved en flaske olje her også, som kan dryppes på ornamentene og gi ekstra julete duft i stua)

Hvis jeg får tid, blir det kanskje hjemmelaget såpe, men siden olivensåpen med fordel kan modnes noen uker, så er det ikke sikkert det blir likevel… jeg velger bort stresset, aller helst.

Her har jeg samlet mine beste tips til ymse DIY-prosjekter med eteriske oljer (men flere av tipsene kan absolutt brukes uten oljer også). Håper du blir inspirert!