Søtt og salt, sprøtt og mykt i kombo med sjokolade, er oppskriften på suksess!

Det vet alle som har smakt Snickers! Disse peanøttbitene kan du lage ved å fryse karamellmassen, dele i biter og dyppe i sjokolade med de er iskalde. Det kan være litt klinete.

Alternativt kan du bruke silikonformer med litt størrelse, kle dem med smeltet sjokolade, fylle i karamell med en sprøytepose og noen peanøtter, og deretter toppe med sjokolade før du setter kaldt. Dette er litt mindre grisete, og gir penere, men kanskje litt mindre, munnfuller.

Ingredienser
175 gram smør, gjerne Røros
3 øko eggeplommer
6 store ss Fibersirup Gold eller lønnesirup
1/2 ts ekte vaniljepulver
1 dl havrefløte eller matfløte, evt. kokosmelk
Ca 250 g salte peanøtter (bruk god kvalitet, type Polly, evt. øko om du finner, ikke Eldorado!)
1,5 plate mørk sjokolade

Fremgangsmåte
Smelt smøret og fjern gjerne mesteparten av det hvite (vann, salt og melkeproteiner), slik at du har primært det gule, blanke fettet tilbake.

Ha eggeplommene i en bolle (hvitene kan du bruke til marshmallows eller tilsette ekstra i eggerøre, vafler, pannekaker, omelett eller muffins) og pisk inn smøret i en tynn, tynn stråle, som når du lager majones. Husk å piske konstant slik at det ikke skiller seg. Smøret kan godt være litt varmt fortsatt.

Du får etterhvert en ganske tykk masse. Ha i Fibersirup eller lønnesirup, vanilje og pisk til slutt inn fløten. Ha over i en brødform kledt med bakepapir som du har fylt med peanøtter og sett i fryseren. Del så opp i store biter og dypp i sjokolade som du har smeltet over vannbad.

Ha massen over på sprøytepose og fyll i silikonformer med stivnet sjokolade, som beskrevet over.

Det er smart å oppbevare dem i fryser frem til like før servering, ellers kan de bli for myke/smelte, spesielt ved den første fremgangsmåten.