(Inneholder reklame) • Jeg ble aldri så voksen at jeg kom i gang med kaffedrikkinga, men jeg liker pseudo-latte!

Latte betyr jo bare «melk», så du trenger ikke et gram kaffe oppi, sånn strengt tatt…

Ulike typer latte har nå blitt en supertrend, visstnok. Jeg følger jo ikke så innmari med på trender sånn generelt, men det som skjer i den kulinariske verdenen skal det godt gjøres at jeg går fullstendig glipp av! Jeg slites stadig mellom å synes at disse ulike trendene er superteite og supergøyale! Tidvis klarer jeg ikke sove om kvelden fordi jeg har fått en eller annen idè som jeg klør etter å teste ut… Så der har du meg.

Men: Varme drikker har aldri vært min greie, jeg har som regel foretrukket kalde. Så folk ser ofte rart på meg når jeg ikke bare takker nei til kaffe, men også til te. Som om jeg ikke er riktig skrudd sammen. Da blir de ofte litt i beita for hva de skal servere rett og slett.

Og jeg forventer ikke at noen disker opp med en lavendel latte altså, men hjemme hos meg selv, når ingen ser jeg, så kan jeg slå til om jeg får ånden over meg. Nå som jeg aner at høstregnet snart skal ta til for alvor, løvet faller og sofakroken kaller, så er det nydelig med en kopp varm, skummende drikke etter middagen…

Uavhengig av trend eller navn, så har jeg i minst en håndfull år benyttet meg av en kombo av plantemelk, gelatin/kollagen, eggeplomme, fett og søtning som jeg varmer og kjører i Nutribulleten for å få masse skum. Etter at jeg for alvor begynte å dykke ned i de eteriske oljenes verden, har smaksvariasjonene også blitt flere. Gullmelk smaksatt med eterisk olje har vært en schlæger.

Men her kommer oppskrift på tre nye bekjentskaper, hvor jeg også har eksperimentert med supermatpulverne fra Naturkilden og Unicorn Superfoods. Plantemelka kan du variere slik du finner det for godt. Kumelk kan selvsagt også brukes, hvis du tåler det.

Du kan bruke kaldpresset kokosolje (gir kokossmak) eller nøytral kokosolje, alt etter hvor glad du er i kokos. Jeg er ikke så fan, og har brukt nøytral her.

Sørg for at du bruker eterisk olje av 100% ren kvalitet når du skal innta det. Jeg bruker doTERRA sine oljer.

Ønsker du litt mer næring og fylde i drikken, kan du også tilsette en eggeplomme.

Lavendel latte

Nydelig på kveldstid! Lavendel har beroligende egenskaper og passer fint på denne tiden av døgnet.

1,5 dl havremelk eller mandelmelk
0,5 dl kokosmelk
1 ts kokosolje eller smør
1 ts kollagenpulver (gelatin kan også brukes)
En miniklype salt
Søtning, feks noen dråper stevia eller 1-2 ts sukker, honning, kokossukker eller Fibersirup
1 ts Berrylicious Blend
1 dråpe lavendel eterisk olje

Lakris latte

En lett oppkvikkende og stresslindrende miks med lakrisrot som støtter binyrer og anisolje som er fin for fordøyelsen. NB! Ekte lakris er en potent rot og inntak bør ikke overdrives, spesielt ved høyt blodtrykk, graviditet og små barn. Denne drikken får god lakrissmak kun ved bruk av melasse og anisoljeogså.

1,5 dl havremelk eller mandelmelk
0,5 dl kokosmelk
1 ts kokosolje eller smør
1 ts kollagenpulver (gelatin kan også brukes)
En god klype salt
1 ts melasse
Evt. litt ekstra søtning, feks noen dråper stevia, sukker, honning, kokossukker eller Fibersirup
0,5 dråpe stjerneanis eterisk olje
Ca. 0,25 ts lakrisrotpulver (kan sløyfes)

Matcha-mandarin-kardemomme latte

En finurlig og interessant kombo vil jeg påstå. Den er også god med bare matcha og kardemomme. Prøv deg frem etter egne smaksløker! Matcha er fullt av antioksidanter og nyttige plantestoffer og kan virke skjerpende. Perfekt til lunsj!

1,5 dl havremelk eller mandelmelk
0,5 dl kokosmelk
1 ts kokosolje eller smør
1 ts kollagenpulver (gelatin kan også brukes)
En miniklype salt
Søtning, feks noen dråper stevia eller 1-2 ts sukker, honning, kokossukker eller Fibersirup
0,5 ts Matcha
0,5 – 1 dråpe kardemomme eterisk olje
0,5 – 1 dråpe grønn mandarin eterisk olje (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Varm opp alle ingrediensene untatt eterisk olje til kokepunktet, ha over i kraftig blender (jeg bruker Nutribullet) og kjør i få sekunder for å blande alt godt og få luftig skum! Hell over i egnet glass/kopp og nyt varm.

Jeg kjøper kollagen hos Naturkilden.

Supermatpulver finner du her.

Flere inspirerende oppskrifter med eteriske oljer finner du her

Gratis e-bok med påskeoppskrifter finner du her

 

——

Sjekk ut gratisheftene mine
– med tips og inspo på veien mot en friskere hverdag!
Du finner dem her