Jeg deler noen av de bøkene som har vært til mest nytte på mammareisen!

Jeg er typen som elsker å grave. Grave og grave, for å finne svar på det jeg lurer på. Jeg vil ikke påstå at jeg er perfeksjonist – til det er jeg for lite disiplinert, og hakket for lat. Men jeg er fryktelig nysgjerrig, og får mini-kick av å vite!

Dette gjelder naturlig nok bare områder som interesserer meg. Og mammarollen er en av dem.

Her er noen av mine boktips til kommende eller ferske mammaer, enten man vil lese få eller mange bøker. Noen har vært særdeles nyttige, noen morsomme og interessante og noen innmari trøstende og støttende…

Husk at flere av bøkene også er å få lånt på bibloteket.

Muntlig gjennomgang av bøkene:

Disse bøkene snakker jeg om:

Baby. 100% naturlig. Uden tilsætning • Rebecca Persson (Rose Maimonide)
Fin og oversiktlig dansk bok om hvordan småbarnsforeldre kan ta mer naturlige valg på alle områder av barnets første år. Konkrete tips til innføring av matvarer, utstyr og helse forøvrig. Boka er også bygget opp i forhold til økonomiske hensyn, med tips til rimeligere alternativer og hvor man får mest igjen for å legge igjen pengene. Kjøp boka her.

Mamma for første gang • Gro Nylander
Vår egen Gro Nylander gir tips og råd på en forståelsesfull og varm måte i denne fine boka. God info om soving, amming og annet praktisk og emosjonelt som nye mammaer blir stilt overfor den første, sårbare tiden. Kjøp boka her.

Småen i magen • Gro Nylander
Gro Nylander veileder i alle stadier av graviditeten. Boka forteller deg alt vordende foreldre trenger å vite om barnet i magen; om unnfangelsen og utviklingen uke for uke. Gro Nylanders bøker er blitt standardverk som brukes av så vel kommende og nybakte foreldre som av helsepersonell. Kjøp boka her.

Ditt kompetente barn • Jesper Juul
Den første pedagogiske boka jeg leste. Eller slukte, er kanskje rettere å si. Masse fine tips til hvordan vi som foreldre kommuniserer og interakterer med barna på en respektfull, men tydelig måte, som samtidig ivaretar barnets integritet og selvfølelse. Kjøp boka her.

Se, jeg vokser! (The Wonder Weeks) • Hetty Van De Rijt / Frans Plooij
«Hvordan ti vanskelige perioder blir til magiske sprang». Gull for foreldre som vil skjønner mer om barnas kognitive sprang og hva som er årsak til normale, turbulente perioder. Tilhørende app som heter The Wonder Weeks. Kjøp boka her.

Hypnobirthing – The Mongan Method • Marie F. Mongan
Spennende tilbakeblikk på fødsel i historisk perspektiv. Hjelper kvinner å få tilbake troen på egen fødeevne og finne trygghet i egen kropp. Affirmasjoner, puste- og visualiseringsøvelser. Ga meg solid trygghet før fødsel! Kjøp boka her.

The Diaper Free Baby – The Natural Toilet Training Alternative • Christine Gross-Loh
Lyst til å bli fort ferdig med bleier? Denne boka gir deg steg-for-steg innføring i hvordan du lærer å tolke babys signaler og lærer henne å bruke potte eller toalett på et tidligere tidspunkt. Du velger selv når du ønsker å starte og om du kun vil følge opplegget delvis. Kjøp boka her.

Baby-Led Weaning – The Essential Guide to Introducing Solid Foods and Helping Your Baby to Grow Up a Happy and Confident Eater • Gill Rapley & Tracey Murkett
Babyer behøver ikke å bli matet! Om barnestyrt mattilvenning – hvordan du går frem, og hvilke fordeler det har for både baby og resten av familien! Kjøp boka her.

Superbaby – 12 ways to give your child a head start in the first 3 years • Jenn Berman
Morsom bok om hvordan man kan interaktere med barnet for blant annet å oppmuntre språkutvikling. Et kapittel tar for seg tegn-til-tale myntet på babyer, slik at du kan kommunisere med babyen din lenge før hun kan prate! Kjøp boka her.

Brighton Baby – A Revolutionary Organic Approach to Having an Extraordinary Child • Roy Dittman
For deg som jobber med fertilitet/gravide og for spesielt interesserte vordende foreldre, kan denne mursteinen av en fertilitetsbibel være til inspirasjon og nytte. Den går i detalj omkring blant annet detoxing av tungmetaller og mer omstendelige forberedelser til graviditet. Kjøp boka her. 

Hold on to Your Kids – Why Parents Need to Matter more than Peers • Gordon Neufeld / Gabor Mate
Viktig om foreldrenes sentrale i barnas liv, frem til de er voksne selv. Om de mulige negative konsekvensene av jevnalderorientering. Kjøp boka her. Finnes også som lydbok

Present over Perfect – Leaving Behind Frantic for a Simpler, more Soulful Way of Living • Shauna Niequist
Vakker, rørende bok om en mammas vei fra å streve seg gjennom livet, på jakt etter å møte omgivelsenes forventninger, til å finne indre ro og hverdagslykke i nuet. En viktig bok for alle mødre i den moderne, hektiske verden. Jeg har skrevet mer om denne boka i dette blogginnlegget. Kjøp boka her. Finnes også som lydbok, anbefales!

 

Mammarevolusjon medlemsportal!

• Ønsker du å forberede deg best mulig til graviditet, fødsel og mammarollen?
• Kunne du tenke deg den viktigste “mammainfoen” samlet på ett sted?
• Ønsker du mer info om god ernæring, amming og babyomsorg?
• Håper du å stå mest mulig trygt og støtt i mammavalgene?
• Vil du nærme deg mammarollen på en naturlig og hjertesentrert måte?

Da er Mammarevolusjon for deg.

——

Sjekk ut gratisheftene mine
– med tips og inspo på veien mot en friskere hverdag!
Du finner dem her