(Inneholder reklame) • Disse «porsjonspakkene» med rensende stoffer gjør det enklere å gjøre oil pulling til en rutine!

Har du prøvd oil pulling? Det er en eldgammel, ayurvedisk tradisjon som går ut på å rense munnhulen, tenner og tannkjøtt ved hjelpa av å svisje olje rundt i munnen.

Det hevdes at oil pulling skal være fordelaktig for helsa generelt og at det kan ha positive effekter langt utenfor bare munnen, men selv gjør jeg det primært for å ivareta munnhelse, tenner og tannkjøtt. Det føles unektelig rensende! Jeg synes også helt tydelig at det gjør tennene hvitere på farge.

Jeg prøvde dette første gang for mange år siden, etter tips jeg fant i en raw food kokebok av Mimi Kirk. Den gangen brukte jeg sesamolje, og smaken er temmelig sterk, så jeg slet med å få en rutine på det.

Nå bruker jeg kokosolje, og det smaker langt mildere! Det blir ikke gjort daglig, men flere ganger i uka. Og for å gjøre det hele så enkelt som mulig, så lager jeg opp «kapsler» i større porsjoner om gangen, slik at jeg har små, perfekte munnfuller klare i kjøleskapet til enhver tid.

Du trenger:

Kokosolje, kaldpresset/uraffinert
Eteriske oljer
Silikonformer (til konfekt e.l.)

Evt. andre tilsetninger som:
Magnesiumspray (klorid)
Kalsiumpulver (kalsiumkarbonat)
Gurkemeie (tørket pulver eller eterisk olje)
Aktivert kull
Evt. noen dråper stevia for smakens skyld

Slik gjør du:

Smelt kokosoljen forsiktig og rør inn de andre ingrediensene. Oljen bør være godt avkjølt når de eteriske oljene blandes inn. Hell over i silikonformer og sett kaldt til kapslene er stivnet. Ta de ut av formen og oppbevar i tett glass i kjøleskapet.

Eksempel 1:

0,5 dl smeltet kokosolje
3 dråper nellik eterisk olje
3 dråper kanel (cinnamon) eterisk olje
3 dråper peppermynte eterisk olje

Eksempel 2:

0,5 dl smeltet kokosolje
3 dråper appelsin eterisk olje
3 dråper gurkemeie eterisk olje (eller 1/2 ts tørket rot)
1 ss flytende magnesiumklorid

Eksempel 3:

0,5 dl smeltet kokosolje
3 dråper spearmint eterisk olje
3 dråper peppermynte eterisk olje
1 ts kalsiumkarbonatpulver

Jeg liker å variere hvordan jeg lager kapslene, både for ulik effekt og smak. Omlag halvparten av tiden bruker jeg kun kokosolje, som er veldig skånsomt, men effektivt for munnhelsa.

Når jeg skal oil pulle, lar jeg en kapsel smelte i munnen og svisjer så rundt i 10-20 minutter, alt etter hvor lang tid jeg har. Jeg gjør alltid dette mens jeg holder på med andre ting, ellers går tiden innmari sent! Typisk gjør jeg det i dusjen og/eller mens jeg lager frokost eller sjekker e-post. Noen ganger bytter jeg olje midtveis.

Når jeg er ferdig, spytter jeg oljen ut i søpla (ikke i toalett eller vask, da fett avleires i rørene!). Deretter skyller jeg munnen et par ganger med vann og pusser tennene som vanlig.

God oilpulling med kapsler!

——

Sjekk ut gratisheftene mine
– med tips og inspo på veien mot en friskere hverdag!
Du finner dem her