(Inneholder reklame) • Jeg er ræva på å reise. Men ferieapotek har jeg med.

Jeg innrømmer det gjerne; jeg er passe middelmådig på å reise. Jeg er veldig hjemmekjær og synes tidvis det er en hel del stress med det å skulle forflytte seg rundt over både små og store avstander. Likevel har jeg vel strengt tatt aldri angret på en reise eller tur…

Det eneste jeg har tatt meg i å angre på, er å ikke være skikkelig forberedt. Jeg liker å være forberedt, og tror ikke jeg er den eneste. Mannen min er typen som liker å ta ting på sparket, og kan dra ut i skogen med mobil i lomma og klærne han går og står i. Jeg derimot, liker å være hakket mer forberedt på mulige situasjoner som kan oppstå… kanskje spesielt etter at vi fikk barn. Joda, godt vi er forskjellige…

«Hva er det verste som kan skje?»
Det er kanskje ikke så innmari sexy med masse planlegging og forberedelser. Jeg ser sjarmen med å bare leve «fritt», tenke at «alt ordner seg» eller «hva er det verste som kan skje?». Det er vel kanskje det siste der som gjør at jeg alltid ender opp med å pakke en medium raus sekk, uansett hvor vi skal.

(På bildet under hadde vi kommet oss helt til eksotiske Bud. Det ligger i Møre og Romsdal, i tilfelle du ikke var klar over det.)

Jeg er nemlig ikke så opptatt av «det verste som kan skje». Jeg er opptatt av å ha det best mulig. Mest mulig komfortabelt. Kunne kose meg uten at småting blir til store problemer.

For:

Mest sannsynlig blir noen tørste. Også på korte turer.
Det kan være greit å ha med shorts i tilfelle det blir veldig varmt.
Eller en ekstra genser, i tilfelle det blir kaldt.
Og kanskje et par ekstra småsokker hvis Knøtta skulle finne på å plumpe uti bekken og bli kald på beina.

Erfaring forteller meg også at noe å tygge på når blodsukkeret er på nivå med Marianergropa og treåringen ligger beint ut på skogsstien og nekter å gå et skritt til, blir som regel jovialt mottatt av samtlige i reisefølget. Inkludert de som mente at «vi ikke trenger mat (eller bæresele!) på en så kort tur»…

Ferieapoteket
Og skal vi reise på lengre turer og være borte flere netter, så finner jeg også stor trygghet i å ha med et aldri så lite ferieapotek, med de tingene jeg vet funker, de tingene jeg foretrekker å ty til når noe melder seg.

Selv små ting kan legge en stor demper på en etterlengtet ferietur!

Gjengangere er:

  • kjøttetende insekter (på størrelse med medium husdyr)
  • jetlag (surrehue, trøtt, uopplagt, surpomp)
  • flau feriemage (apropos surpomp/surpromp… Denne er kanskje den kjipeste!)
  • våkenetter (fordi puta har feil form – for flat, for myk, for hard, for høy…)
  • skrubbede knær, føtter som har skåret seg på skjell…
  • bli sjuk! (basilusker fra flyseter, hotelldører, butikker, off-kom…)

Lista er nok enda lengre. Og alt dette er det greit å være forberedt på, synes jeg. Slippe å være prisgitt en eller annen apotekansatt språk eller (gud forby!) bensinstasjonansatt som snakker et annet språk, når det kommer til anbefaling av remedier for å lindre. Kanskje har man valgt å dra såpass gudsforlatt langt bort fra sivilisasjonen at verken apotek eller bensinstasjon er noen reell mulighet. Da er det iallefall bra at mor er forberedt!

Her er mine reiseapotekfavoritter fra doTERRA:

On Guard Purifying Mist (30 ml)
Skånsom antibakteriell spray basert på doTERRAs immunstyrkende blanding On Guard som består av eteriske oljer av rosmarin, appelsin, eukalyptus, nellik og kanel. Blandingen er spritbasert og uten skumle stoffer. Et must på farten, til bruk direkte på hender eller å ha med i veska på offentlige toaletter, fly osv.

Peppermynte roller (10 ml)
Roller flaske med utblandet peppermynteolje fiks ferdig til bruk! Peppermynte er effektiv mot uvelhet i forbindelse med bilkjøring eller humpete flyturer, kjekk å ha når du trenger et løft eller rett og slett å åpne luftveiene når reisestresset er i ferd med å ta overhånd… Peppermynte er også herlig avkjølende i varme strøk eller for å lindre solbrent hud.

Lavendel roller (10 ml)
Dronningen over oljer er selvsagt med på tur, da den er en av oljene med  flest bruksområder! Super på insektsbitt, skraper og skrammer, hud som har fått litt for mye sol – og ikke minst for å roe ned reisenerver. For mange fremmer en god natts søvn!

TerraShield Spray (30 ml)
En slik spray er veldig kjekk å finne når mygg eller andre innpåslitne kryp truer med å legge en demper på fjellturen eller safarien. Sprayen består av eteriske oljer som slike kryp rett og slett ikke kan fordra, og den kan trygt brukes også direkte på kroppen, i motsetning til mange andre insektsmidler. Bruk den også langs vinduskarmer, dørstokker eller på teltet for å holde krabatene ute.

PB Assist (probiotiske kapsler)
Ingen ferietur uten probiotika! Spesielt kjekt på utenlandsturer til varmere strøk hvor mat og drikke bringer med seg fremmede bakterier, men også for å sørge for jevnlige dobesøk. Det å reise i seg selv fører ofte til at mange får utfordringer med dette. Bruk gjerne som forebyggende remedie!

DigestZen Softgels
DigestZen kan brukes både forebyggende og når uhellet er ute for å roe ned urolige feriemager. Eteriske oljer som peppermynte, anis, karve og fenikkel har vært brukt i lange tider nettopp for å fremme fordøyelsen, ikke uten grunn.

On Guard Softgels
Immunstyrkende blanding som hjelper deg holde immunforsvaret på topp selv med reisestress og økt eksponering for bakterier!

Serenity oljeblanding (15 ml)
En god natts søvn er gull verdt, også på ferie. Særlig på ferie! Jetlag, ukjent seng, air condition som durer, trang campingvogn, mange inntrykk… Det er mange årsaker til at vi kan trenge litt ekstra støtte på nattetid når vi er på reise! Serenity er doTERRAs søvnblanding nummer èn!

Liten pung med tomme småflasker
Litt av utfordringen når man er på reise er jo å ikke ha med alt for mye av alt! Denne lille pungen med karabinkrok kan festes hvor som helst og får plass over alt. Den inneholder åtte små flasker som du kan fylle enten eteriske oljer eller annet på som du kun ønsker å ha med litt av!

Lite reiseapotek:
On Guard Purifying Mist (30 ml)
Peppermynte roller (10 ml)
Lavendel roller (10 ml)
TerraShield Spray (30 ml)
PB Assist (probiotiske kapsler)
DigestZen Softgels

Ca kr 1490,- (inkl. mva og frakt)

Stort reiseapotek:
On Guard Purifying Mist (30 ml)
Peppermynte roller (10 ml)
Lavendel roller (10 ml)
TerraShield Spray (30 ml)
PB Assist (probiotiske kapsler)
DigestZen Softgels
On Guard Softgels
Serenity oljeblanding (15 ml)
Liten pung med tomme småflasker

Ca kr 2250,- (inkl. mva og frakt)

Ved bestilling av en av disse får du samtidig din egen konto med innlogging til doTERRAs nettbutikk som gir deg 25% rabatt på samtlige produkter, dersom du skulle ønske å supplere med noe mer i fremtiden. Dette innebærer ingen kjøpsplikt. (Vær oppmerksom på at prisene er cirkapriser, da de varierer litt med valutakursen.)

Med ønske om en trygg og komfortabel reise, enten den er lang eller kort!

 

Kontakt meg om du ønsker reiseapotek: