Nydelige, pastellfargede egg med naturmotiv!

Å lage påskepynt er stas for både store og små, og det er gøy å teste ut nye ting innimellom. Akkurat disse her er kanskje for de litt større, men ingenting i veien for å dele ut maling og tusjer for de minste samtidig!

Flere ingredienser kan brukes til å få naturlig farge på eggene. Her har jeg brukt en kombo av rødbeter, gurkemeie og kraft fra fermentert rødkål og eksperimentert med ulike komboer.

Rød/rosa farge: rødbet
Blå farge: rødkål
Gul farge: gurkemeie
Oransj farge: rødbet og gurkemeie
Turkis/grønn: rødkål og gurkemeie

Så kan du trikse og mikse og dryppe konsentrert kraft på noen steder for å få ujevn farge osv. Du kan også bruke gul og rød løk, persille, rødvin, kaffe, blåbær, spinat, safran og annet med sterke fargepigmenter.

 

Du trenger:

Egg, helst hvite
En tykk nål e.l.
En tynn strømpebukse
Små blader
Rødbet, gurkemeie, rødkål
Tørkepapir/gammelt håndkle/klut

Slik gjør du:

Stikk hull i begge ender av egget, ett litt større (den smaleste delen av egget), og blås ut innholdet. (Lag omelett!)

Skyll og tørk eggene kjapt.

Kok opp litt vann i en liten kjele og tilsett raspet rødbet, raspet gurkemeie (du kan nok bruke tørket krydder også) eller raspet rødkål/rødkåljus (den trenger ikke være fermentert!). Skru ned varmen og la det stå og trekke på svak varme.

Gni bittelitt eggehvite på en liten flekk på begge sider av egget og «lim» på et lite blad.

Klipp en bit av beinet i strømpisen, ca 10 cm lang, og knyt sammen i ene enden.

Putt egget forsiktig inn i strømpebiten, pass på at bladene ikke krølles, og stram. Knyt igjen i andre enden.

Legg eggene oppi den fargede væsken. Eggene vil flyte, så du må flytte de litt rundt underveis. La de ligge ca 15 minutter.

Ta de ut og la de avkjøle/tørke litt før du klipper opp strømpa forsiktig og tar den av. La egget ligge på tørkepapir med det største hullet ned, slik at væsken renner ut og absorberes.

Fjern bladene forsiktig og la tørke helt.

Knyt evt. en fyrstikkbit i en tynn hyssing og stikk ned i største hullet og heng opp. Du kan også dryppe noen dråper eterisk olje inni, så får du velduftende påskepynt!

God påske!

———

Påskekos!
For mer inspo til påske, sjekk ut mitt gratis påskehefte med oppskrifter (uten gluten og raffinert sukker, samt kumelksfrie alternativer)

———

GRATIS E-BØKER
med tips og inspo på veien mot en friskere hverdag!
Du finner dem her