(Inneholder reklame) • Barfotsesongen er i gang, og føttene trenger litt ekstra pleie.

Da er våren her og påska rett rundt hjørnet! Kanskje skal du på skitur i påska? Ski eller ikke, barfotsesongen er i gang!

Noe av det aller herligste og mest befriende jeg gjør etter en lang vinter er å vrenge av meg ullsokker og tette sko og lufte tærne! Å gå barfot på marka/i gresset gir kroppen vår kontakt med underlaget, jorda, naturen.

Det finnes forskning som indikerer at å gå barfot gir oss direkte tilgang til jordas mange elektroner som virker som antioksidanter i kroppen og at vi kobler oss på jordas negativt ladede elektromagnetiske felt (som ikke er negativt for oss, men positivt!) – OG at denne formen for jording dermed er betennelsesdempende og styrkende for helsa vår!

«Emerging evidence shows that contact with the Earth—whether being outside barefoot or indoors connected to grounded conductive systems—may be a simple, natural, and yet profoundly effective environmental strategy against chronic stress, ANS dysfunction, inflammation, pain, poor sleep, disturbed HRV, hypercoagulable blood, and many common health disorders, including cardiovascular disease.

The research done to date supports the concept that grounding or earthing the human body may be an essential element in the health equation along with sunshine, clean air and water, nutritious food, and physical activity.»

Det jeg iallefall kan si med sikkerhet er at det gir en enormt befriende følelse som kroppen min og hodet mitt helt tydelig samstemmer i at kun er HERLIG!

(Foto: Muhammad Ruqiyaddin)

Kanskje også fordi vi har svært mange nervepunkter under føttene (hørt om refleksologi?) som stimuleres når vi beveger oss uten å pakke føttene inn i lag på lag med sokker og sko…

Men!

Møkkete blir vi, og vi bruker også helt andre muskler i føtter og bein når vi går uten sko, og da er det nydelig med et kjølende, lindrende, jordende fotbad når vi kommer hjem! Det samme gjelder etter en lang og klam skitur!

Peppermynte og spearmint eteriske oljer virker avkjølende og lindrende på støle, klamme føtter. Sedertre sies å være jordende på oss, og det passer jo godt her. Romersk kamille er mild, lindrende og dufter himmelsk! Blue tansy, også kjent som blå, marokkansk kamille, er en olje med blant annet kraftfulle pleiende egenskaper for huden.

Her er min oppskrift på eksklusivt Blå Magi fotsalt 💙

Ca. 3 dl Epsom-salt (magnesiumsulfat)
3 ss natron
10 dråper peppermynte eterisk olje
10 dråper spearmint eterisk olje
10 dråper sedertre eterisk olje
3 dråper blue tansy eterisk olje
3 dråper romersk kamille eterisk olje

Bland alle ingrediensene på et stort glass med lokk og bruk 3 ss av blandingen i ca 3 liter varmt vann.

Sitt med føttene i badet i ca 15 minutter, tørk godt og smør med en god olje eller krem!

Les mer om eteriske oljer her