«Kalde karameller» med masse betennelsesdempende godsaker!

«Hvis jeg først skal spise karameller, kan de jo like gjerne være betennelsesdempende», sa en klok kvinne en gang. Det var meg. I forrige uke. Da gikk jeg svanger med en ide om å bruke fersk gurkemeie i godis. Fersk gurkemeie har en langt friskere og mer fruktig smak enn tørket gurkemeie (som jeg ikke er spesielt glad i), og passer godt sammen med fete, runde smaker fra smør og lønnesirup!

Gurkemeie inneholder curcumin som er kjent for å bekjempe inflammasjon, og virker spesielt godt sammen med fett og piperin, et virkestoff som finnes i pepper.  Ingefær er også kjent for å ha en god del helsefremmende egenskaper.

Ingredienser

2 eggeplommer
100 g smør
0,5 dl lønnesirup, lys eller mørk
0,5 dl fløte, havrefløte eller kokosmelk
2 store ss tahini (evt. bruk mandelsmør eller nøttesmør for en mildere smak)
1-2 ss finrevet fersk gurkemeie
1 ts finrevet ingefær
En raus klype flaksalt
1/2 ts ekte vaniljepulver
Noen runder med pepperkverna
En liten skvis sitronsaft (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Smelt smøret og fjern det hvite på toppen og bunnen i størst mulig grad (ikke superdupernøye). Pisk inn i eggeplommene noen dråper om gangen, deretter i en tynn stråle, som om du lager majones.

Rør inn det øvrige, bland godt. Fordel utover i en liten form, kle evt. med bakepapir først. Du kan gjerne toppe med noe; sesamfrø, puffede gresskarkjerner, kakaonibs, hampfrø, kokosflak eller hakkede nøtter. Sett i fryseren til helt stivt. Du kan også helle over smeltet mørk sjokolade og la dette stivne før du deler opp. Del opp i ruter med en skarp kniv. Oppbevar i fryseren.

Inspirerende oppskrifter med eteriske oljer finner du her

Gratis e-bok med påskeoppskrifter finner du her


 

Bli med på online-kurs:
Helserevolusjon

Hvordan ta ansvar for egen helse i en moderne verden?
Lær mer om ernæring, fordøyelse, hormoner, mineralbalanse, epigenetikk, stressmestring og hvordan du kan støtte kroppen naturlig!
Les mer her

HR-bok-4