2012 ble året. Da jeg våknet.
Da de første ”sannhetene” begynte å slå sprekker og bane vei for en ny livsfilosofi.

Det er oktober, og legen som foretar ultralyden finner bare et sort tomrom. Ingen bevegelser. Ingen lyd. Det lille hjertet hadde sluttet å slå allerede ved sju uker.

I tiden etterpå stiller jeg meg mange spørsmål. Var det noe jeg gjorde feil?
Prøver å konkludere med at dette er nokså ”vanlig”. Men klarer ikke å slå meg til ro.

Jeg kontakter en privat lege, kjent for å tenke helhetlig. På legens kontor får jeg se prøvene. De viser en kropp med en lang liste ubalanser. At naturen setter en stopp for nytt liv når kroppen er såpass ute og kjøre blir plutselig forståelig.

Så.

Herfra starter reisen som skulle utarte seg til et dypdykk i kroppens mange hemmeligheter. En helhjertet søken etter noe jeg ikke ennå kunne sette fingeren på, men som jeg ante kom til å forandre mye i livet mitt.

Jeg ønsket svar. Først på mine personlige, ubesvarte spørsmål:

 • Hvorfor hadde ikke fastlegen min oppdaget noe av det som feilte meg?
 • Hvorfor hadde jeg fått medikamenter som antagelig hadde bidratt til forverring?

Og de mer generelle, men kanskje enda viktigere, spørsmålene:

 • Hvorfor er ufrivillige aborter såpass utbredt?
 • Og hvorfor sliter så mange med i det hele tatt å bli gravide?
 • Hva er årsaken til økningen i kroniske diagnoser?
 • Hvorfor opplever mange å ikke få tilstrekkelig hjelp av legen?
 • Hvorfor kan leger så lite om kosthold?
 • Hvordan fungerer egentlig moderne medikamenter?

Og angående hva vi skal spise…

 • Hvilken mat er ”sunn”? Hva betyr egentlig ”sunn”?
 • Og hvorfor er det så mye uenighet om dette?
 • Er egentlig myndighetenes råd de aller beste?
 • Og hvorfor fungerer en ting for naboen, men ikke for meg?

Jeg tenkte: svarene finnes der ute. Man finner dem, bare man graver dypt nok. Svarene jeg har fått på veien har ført til nye spørsmål og atter nye svar.

Resultatene kommer!
Etter to års jobbing med å få kroppen på rett kjøl, intense selvstudier, mange aha-opplevelser og tett samarbeid med en rekke dyktige leger og andre behandlere: Utmattethet, tiltaksløshet, nedstemthet, PMS, hodepine, uren hud –

Det aller meste var borte. 

Nå følte jeg meg trygg på at kroppen min var klar for å bære frem et barn. Vi lyktes på første forsøk og ni måneder senere kunne vi hilse på vår lille jente.

Skjermbilde 2018-09-13 kl. 15.04.07

Nye karrierevalg
Denne reisen endret meg fundamentalt, på mange plan, og har fått meg til å velge annerledes og prøve nye veier. Jeg er utdannet innen kommunikasjon fra NTNU og grafisk designer fra NKF i Stavanger, og har jobbet som kommunikatør/designer i mange år. Min siste faste jobb var i en markedsavdelingen i et større tv- og bredbåndsselskap. Jeg elsker faget mitt, men på denne arbeidsplassen mistrivdes jeg etterhvert. En jobbkultur og et arbeidsmiljø hvor mennesker blir behandlet etter bruk- og-kast-prinsipper skulle man kanskje tro hørte forrige århundre til, men det lever i beste velgående noen steder.

Under svangerskapet og i permisjonen jobbet jeg mye med legen min, omkring vår felles visjon om å spre bevissthet om helhetlig helse, og hvordan helsesystemet behøver å endres for at folk skal få skikkelig hjelp. Det var et par lærerike og inspirerende år.

Jeg tok utdannelse som kosholdsveileder på si, og har etterhvert tatt fatt på flere prosjekter som jeg lenge har drømt om å virkeliggjøre. På veien har jeg blitt kjent med flere likesinnede når det kommer til naturlig og ren livsstil.

Tilbake til naturen
På veien har jeg fått «servert» det samme budskapet fra flere kanter og med flere vinklinger; vi må tilbake til naturen. En hel del nærmere iallfall. Vi har beveget oss for langt unna den, og helsa vår lider som en følge av det. Dette er selvsagt et svært forenklet bilde, men likevel oppsummerer det essensen i min helsefilosofi.

Vi lever ikke lenger slik vi har gjort mesteparten av tiden evolusjonen har utviklet oss som art. Dette er ikke det samme som at «alt var bedre før», bare for å understreke det.

Men vi er tilpasset å spise ren, naturlig mat, leve i nærkontakt med naturen, følge lyset i løpet av døgnet, drikke rent vann, puste frisk luft, bruke naturlige remedier når det er behov for lindring. Og selv om det ikke nødvendigvis er mulig (eller ønskelig) å oppnå alt dette (jeg er eksempelvis svært takknemlig for moderne akuttmedisin), så mener jeg vi har mye å vinne på å justere oss.

Mange mennesker lider i dag, både barn og voksne, og helsesystemet står ofte maktesløst, uten å kunne hjelpe med annet enn midlertidig symptomlindring. Allerede er medikamentbruk tredje største dødsårsak i USA, og snart dør det flere mennesker som følge av overvekt enn det dør mennesker av sult. Og det sier sitt.

Disse problemstillingene ble så sentrale for meg etterhvert at jeg bestemte meg for å si opp jobben min. Min omsorgsfulle lege ga meg det siste dyttet jeg trengte, og fikk meg til å innse at jeg ikke kunne bli fullstendig frisk hvis jeg fortsatte å jobbe et sted hvor jeg vantrivdes. Det var skremmende, men jeg hoppa.

Screen Shot 2018-04-02 at 19.02.31


Jeg startet å jobbe frilanse som designer, med å utvikle bloggen min og med å lage diverse digitalt materiell i «helseopplysningsøyemed». Etterhvert oppdaget jeg også eteriske oljer og andre mer naturlige remedier i hverdagen. For meg var eteriske oljer en etterlengtet brikke i det å oppnå en renere livsstil – for å gi kroppen de beste forutsetningene for å holde seg frisk.

Mitt største ønske er å spre informasjon som kan hjelpe andre til en så frisk og sunn hverdag som mulig. Det er mitt mål, enten det er via kostholdsveiledning, eteriske oljer eller andre remedier eller teknikker som er hakket mer naturlige og bivirkningsfrie enn alternativene som er mest utbredt i dag.

Finn veien i eget tempo
Alle må vi finne vår egen vei mot en renere livsstil, i det tempoet som passer oss. For meg har det tatt flere år. Fra den spede begynnelse med å kutte ut antiperspirant og Zalo, som jeg gjorde for flere år siden, til et baderomsskap som stort sett inneholder «sære» og naturlige alternativer, har det vært en lang reise. Zaloen er tidvis også tilbake igjen, da vi er flere i denne husholdningen som har sine preferanser… Veien blir til mens man går og ingen får til alt 100%!

Ønsket mitt er likevel å hjelpe andre til å ta små grep i hverdagen. Jeg bruker bloggen min til å skrive om temaer og tips om hvordan naturlig livsstil kan implementeres på en svelgbar måte. Jeg deler også diverse aktuelle artikler relatert til helse og kosthold på min Facebook-side Tankekilden. På Instagram deler jeg bilder fra hverdagen min, hva jeg spiser, hvordan vi lever. På nettsiden min finner du også e-bøker til salgs, og gratishefter til inspirasjon!

Jeg og kraftmamma Vibeke i Naturkilden har dessuten ei gruppe på Facebook om eteriske oljer som en del av naturlig livsstil, hvor vi hver måned tar for oss ulike tema, kjører utfordringer, give aways og tips. Her kan du også stille spørsmål og få svar.

Jeg håper du som er med i gruppa og følger sidene trives og finner nyttig inspirasjon. Jeg håper du spør når du lurer, jeg håper du sier fra om du ikke er fornøyd med noe, og jeg håper du føler at det er ok å finne veien ut dersom du føler dette ikke er noe for deg akkurat nå.

Men jeg håper innerst inne at du blir, for jeg har veldig mye mer på hjertet som jeg har lyst til å dele.
Om naturlig livsstil.
Og om Helserevolusjonen som står for døra.


Inspirasjonsgruppa vår finner du her

Mer om hvorfor jeg mener vi trenger en helserevolusjon finner du her

Mer om meg og min kostholds- og helsefilosofi

Skjermbilde 2018-08-22 kl. 20.07.06.png


Bli med på online-kurs:
Helserevolusjon

Hvordan ta ansvar for egen helse i en moderne verden?
Lær mer om ernæring, fordøyelse, hormoner, mineralbalanse, epigenetikk, stressmestring og hvordan du kan støtte kroppen naturlig

Les mer her

HR-bok-4

——

Sjekk ut gratisheftene mine
– med tips og inspo på veien mot en friskere hverdag!
Du finner dem her