(Inneholder reklame)  • 2012 ble året. Da jeg våknet.
Da de første ”sannhetene” begynte å slå sprekker og bane vei for en ny livsfilosofi.

Det er oktober, og legen som foretar ultralyden finner bare et sort tomrom. Ingen bevegelser. Ingen lyd. Det lille hjertet hadde sluttet å slå allerede ved sju uker.

I tiden etterpå stiller jeg meg mange spørsmål. Var det noe jeg gjorde feil?
Prøver å konkludere med at dette er nokså ”vanlig”. Men klarer ikke å slå meg til ro.

Jeg kontakter en privat lege, kjent for å tenke helhetlig. På legens kontor får jeg se prøvene. De viser en kropp med en lang liste ubalanser. At naturen setter en stopp for nytt liv når kroppen er såpass ute og kjøre blir plutselig forståelig.

Så.

Herfra starter reisen som skulle utarte seg til et dypdykk i kroppens mange hemmeligheter. En helhjertet søken etter noe jeg ikke ennå kunne sette fingeren på, men som jeg ante kom til å forandre mye i livet mitt.

Jeg ønsket svar. Først på mine personlige, ubesvarte spørsmål:

 • Hvorfor hadde ikke fastlegen min oppdaget noe av det som feilte meg?
 • Hvorfor hadde jeg fått medikamenter som antagelig hadde bidratt til forverring?

Og de mer generelle, men kanskje enda viktigere, spørsmålene:

 • Hvorfor må kvinner oppleve så mange ufrivillige aborter før de blir utredet?
 • Og hvorfor sliter så mange med i det hele tatt å bli gravide?
 • Hva er årsaken til at vi stadig blir sykere?
 • Hvorfor klarer ikke fastlegen å hjelpe?
 • Hvorfor kan leger så lite om kosthold?
 • Kurerer egentlig «medisiner» noe som helst?
 • Hvorfor har ikke vår velferdsstat og helsesystem en løsning for det store flertallet som sliter med symptomer som ingen finner ut av?

Og angående hva vi skal spise…

 • Hvilken mat er ”sunn”? Hva betyr egentlig ”sunn”?
 • Og hvorfor er ingen enige om dette?
 • Er egentlig myndighetenes råd de aller beste?
 • Og hvorfor fungerer en ting for naboen, men ikke for meg?

Jeg tenkte: svarene finnes der ute. Man finner dem, bare man graver dypt nok. Svarene jeg har fått på veien har ført til nye spørsmål og atter nye svar.

Resultatene kommer!
Etter to års jobbing med å få kroppen på rett kjøl, intense selvstudier, mange aha-opplevelser og tett samarbeid med en rekke dyktige leger og andre behandlere: Utmattethet, tiltaksløshet, nedstemthet, PMS, hodepine, uren hud –

Det aller meste var borte. 

Nå følte jeg meg trygg på at kroppen min klar for å bære frem et barn. Skuddet satt på første forsøk og ni måneder senere kunne vi hilse på vår lille jente.

Skjermbilde 2018-09-13 kl. 15.04.07Skjermbilde 2018-09-13 kl. 15.03.20

Nye karrierevalg
Denne reisen endret meg fundamentalt, på mange plan, og har fått meg til å velge annerledes og prøve nye veier. Jeg er utdannet innen kommunikasjon fra NTNU og grafisk designer fra NKF i Stavanger, og har jobbet som kommunikatør/designer i mange år. Min siste faste jobb var i en markedsavdelingen i et større tv- og bredbåndsselskap. Jeg elsker faget mitt, men på denne arbeidsplassen mistrivdes jeg etterhvert. En jobbkultur og et arbeidsmiljø hvor mennesker ble behandlet etter bruk- og-kast-prinsipper skulle man kanskje tro hørte forrige århundre til, men det lever i beste velgående noen steder.

Under svangerskapet og i permisjonen jobbet jeg mye med legen min, omkring vår felles visjon om å spre bevissthet om helhetlig helse, og hvordan helsesystemet behøver å endres for at folk skal få skikkelig hjelp. Det var et par lærerike og inspirerende år.

Jeg tok utdannelse som kosholdsveileder på si, og har etterhvert tatt fatt på flere prosjekter som jeg lenge har drømt om å virkeliggjøre. På veien har jeg blitt kjent med Vibeke, kraftmammaen bak Naturkilden – en tvillingsjel når det kommer til naturlig og ren livsstil – samt flere andre likesinnede via sosiale medier.

Skjermbilde 2018-08-22 kl. 20.34.12.png

Tilbake til naturen
På veien har jeg fått «servert» det samme budskapet fra flere kanter og med flere vinklinger; vi må tilbake til naturen. En hel del nærmere iallfall. Vi har beveget oss for langt unna den, og helsa vår lider som en følge av det. Dette er selvsagt et svært forenklet bilde, men likevel oppsummerer det essensen i min helsefilosofi.

Vi må «tilbake til naturen» på mange områder. Vi lever ikke lenger slik vi har gjort mesteparten av tiden evolusjonen har utviklet oss som art. Dette er ikke det samme som at «alt var bedre før». Bare for å understreke det. Men vi er tilpasset å spise ren, naturlig mat, leve i nærkontakt med naturen, følge lyset i løpet av døgnet, drikke rent vann, puste frisk luft, bruke naturlige remedier når det er behov for lindring. Og selv om det ikke nødvendigvis er mulig (eller ønskelig) å oppnå alt dette (jeg er eksempelvis svært takknemlig for moderne akuttmedisin), så mener jeg vi har mye å vinne på å justere oss en hel del.

Mange mennesker lider i dag, både barn og voksne, og helsesystemet står maktesløst, uten å kunne hjelpe med annet enn midlertidig symptomlindring. Allerede er medikamentbruk tredje største dødsårsak i USA, og snart dør det flere mennesker som følge av overvekt enn det dør mennesker av sult. Og det sier sitt.

Disse problemstillingene ble så sentrale for meg etterhvert at jeg bestemte meg for å si opp jobben min. Min omsorgsfulle lege ga meg det siste dyttet jeg trengte, og fikk meg til å innse at jeg ikke kunne bli fullstendig frisk hvis jeg fortsatte å jobbe et sted hvor jeg vantrivdes. Det var skremmende, men jeg hoppa.

Screen Shot 2018-04-02 at 19.02.31

Eteriske oljer
Jeg startet å jobbe frilanse som designer, med å utvikle bloggen min og med å lage diverse digitalt materiell i «helseopplysningsøyemed». Jeg hadde også puslet litt med eteriske oljer i et par-tre år, hørt podcaster og testet ulike merker, da Vibeke inviterte meg med i doTERRA – sammen med Line Holdal, Gry Hammer, Henriette Kalgraff og flere andre som brenner for mange av de samme tingene som oss. For meg var eteriske oljer en etterlengtet brikke i det å oppnå en renere livsstil – for å gi kroppen de beste forutsetningene for å holde seg frisk.

Men beslutningen ble ikke gjort over natta. Det er mange fordommer mot network marketing der ute, og det er ikke en helt uvanlig antagelse at de som driver business på denne måten er kyniske folk som ikke skyr noen midler for å «lure folk». Og jeg kjenner igjen disse fordommene hos meg selv også.

Før sommeren var det en hyggelig ildsjel fra Røde Kors på døra mi, og vi hadde en fin, men litt merkelig samtale. Han, som prøver å hjelpe de som ikke har noe å spise, og jeg, som har som mål å hjelpe de som har for mye. Litt forenklet sagt. Han ønsket selvsagt støtte til arbeidet de gjør, men jeg måtte si som sant var, at akkurat nå så er det ganske bunnskrapa i min lommebok. Fordi jeg sa opp min faste jobb og ønsket å satse på noe som gir meg noe mer enn å selge folk enda høyere bredbåndshastighet og enda flere tv-kanaler. Og man blir sjelden rik av å prøve å «redde verden». Det kunne han skrive under på, sa han.

Skjermbilde 2018-08-22 kl. 20.07.35.png

Hvorfor jeg gjør det jeg gjør
Mitt største ønske er å spre informasjon som kan hjelpe andre til en så frisk og sunn hverdag som mulig. Det er mitt mål, enten det er via kostholdsveiledning, eteriske oljer eller andre remedier eller teknikker som er hakket mer naturlige og bivirkningsfrie enn alternativene som er mest utbredt i dag.

Å tjene penger er noe vi alle behøver, for alle har vi husvære, mat og annet vi må betale for. De færrreste ting i verden er gratis. For meg er det derfor ikke noen motsetning i det å hjelpe andre og samtidig tjene penger på det. Og i doTERRA så slipper jeg i tillegg å forholde meg til kyniske sjefer og andres uoppnåelige krav, konstruert med egen vinning for øyet, uten å få noe igjen for det, utover lønn. Jeg jobber så mye jeg vil jobbe, og høster deretter.

Jeg stoler på, og har sansen for, doTERRA som selskap, og måten de har bygget opp selskapet på fungerer så absolutt, men det aller viktigste for meg er produktene. De er håndfaste, ekte, og de lurer ingen. Om de er «de aller beste» er nærmest irrelevant. De er det de er. Veldig gode. Veldig trygge. Både for oss som bruker dem og for de som produserer dem. Og så er det opp til hver enkelt å oppdage dette på sin måte – i sitt tempo og etter sin egen lommebok.

Jeg har ikke noe ønske om å lure noen til å kjøpe noe de ikke trenger. Jeg kunne aldri promotert, anbefalt eller solgt noe jeg selv ikke kan gå god for, eller som jeg ser at ikke er riktig for en gitt person. Slik er jeg ikke skrudd sammen, og jeg kan heller ikke endre det. Jeg er selv ikke spesielt overbegeistret for «selgere», de som ringer meg, de som maser i tide og utide. Jeg må selv kjenne på behovet for en investering i et produkt eller en tjeneste, og det må ta den tiden det tar. Hvis noen presser for mye, stritter jeg desto mer imot.

Finn veien i eget tempo
Derfor falt valget blant annet på å opprette ei Facebookgruppe sammen med Vibeke, hvor det skal være god takhøyde for spørsmål og deling av erfaringer. Et sted hvor du selv kan oppsøke informasjon, når og dersom du trenger det. Slik at du kan sitte hjemme og lese i ro og mak og gjøre deg opp din egen mening. Og hvor jeg selv føler jeg kan prate fritt og bli hørt av de som selv ønsker det.

Jeg håper du som er med i gruppa trives. At du finner inspirasjon og nyttig info der. Jeg håper du spør når du lurer, jeg håper du sier fra om du ikke er fornøyd med noe, og jeg håper du føler at det er ok å finne veien ut dersom du føler dette ikke er noe for deg akkurat nå.

Men jeg håper innerst inne at du blir, for jeg har veldig mye mer på hjertet som jeg har lyst til å dele.
Om eteriske oljer.
Om naturlig livsstil.
Og om Helserevolusjonen som står for døra.


Inspirasjonsgruppa vår finner du her

Mer om hvorfor jeg mener vi trenger en helserevolusjon finner du her

Mer om meg og min kostholds- og helsefilosofi

Skjermbilde 2018-08-22 kl. 20.07.06.png