Solbær, honning og rosmarin er en rustikk kombo som minner om norsk høstskog. Nam.

Ingredienser

Solbæris
6 økologiske eggeplommer
Ca 3 ss honning eller annen foretrukket søtning (eller mer)
Noen dråper nøytral, flytende stevia i tillegg om ønskelig
En klype uraffinert salt
2 dl fløte, havrefløte eller kokosmelk, fullfett
1/2 avokado
0,75 dl usukret solbærsirup

Rosmarinsirup
1 dl vann
10 blader frisk rosmarin
3 ss honning eller annen søtning
En bitteliten klype mineralsalt
0, 5 dl usukret solbærsirup
1/2 ts gelatinpulver eller en klype fiberhusk

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til isen i en kraftig blender og hell deretter over i ismaskin. Fyll i egnet beholder og la stå i fryseren 1-2 timer før servering, avhengig av hvor myk du ønsker isen.

Kok opp vann med grovhakket rosmarin i en liten kasserolle eller smørsmelter. Ta av platen og la stå og trekke til nesten avkjølt. Smelt honning i en smørsmelter, pisk inn solbærsirupen, salt og spe deretter med rosmarinuttrekket. Tilsett gelatin og rør godt sånn at det løses opp (varm forsiktig opp om nødvendig, men pass på at det ikke koker). Sett til side, avkjøl, og sett deretter i kjøleskap. Rør gjerne innimellom.

I stedet for gelatin kan du bruke litt fiberhusk for enkelhets skyld, men sausen blir ikke like glatt og blank.

Tips!
Usukret, økologisk solbærsaft produseres f.eks. på Alhaug Gård. Sjekk på Bondens Marked. Har du ikke usukret solbærsirup, kan du prøve vanlig, sukret solbærsirup kjøpt på butikken, men juster da søtningen deretter.

solbærissolbæris_3solbæris_2