Den beste pleien for ansiktet lager du enkelt selv. Faktisk holder det lenge med to ingredienser.

Jojobaolje blandet med noen dråper eterisk olje er faktisk like enkelt som det er fantastisk! Nå har vi alle litt ulik hud, og noen trenger litt kraftigere olje eller noen foretrekker også kanskje enda litt lettere olje. Les mer om hudpleietips og «hudtyper» her. Men for å begynne et sted, er jojobaolje blandet med litt av en eterisk olje som passer din hudtype, et bra utgangspunkt.

Jeg tilsetter av og til noen dråper e-vitaminolje i flaska samtidig, både for hudens del, men også for å forlenge holdbarheten. Som regel lager jeg såpass små batcher at det går fint uten også.

Du kan blande inn en av dem, eller kombinere flere. Lag heller mindre batcher i starten og prøv deg frem! Her er en oversikt over ulik eteriske oljer for hver hudtype:

 

36176293_10155280033415448_7387000336419913728_o.jpg

Husk at eteriske oljer av sitrus ikke bør brukes i ansiktsolje som du bruker om dagen, iallefall ikke om sommeren, da de er fotosensitive og reagerer med sollys.

Jeg liker ikke personlig alt for sterk duft på oljer jeg bruker i ansiktet, men også her kan du prøve deg frem for å finne den styrken du selv foretrekker. 10–30 ml glassflaske er passe stort, og start gjerne med en dråpe hver av de eteriske oljene, og se om du ønsker å tilsette litt mer etterhvert.

Husk bare at mer ikke nødvendigvis er bedre. Hudreaksjoner kan forekomme også ved bruk av eteriske oljer. Selv om de er 100% naturlige, er de konsentrerte og potente, og det er ikke nødvendigvis naturlig for oss å påføre de i sterk konsentrasjon, iallefall ikke på pleie-basis.

Jeg bruker gjerne litt friskere og lettere eteriske oljer til dagserum, som f.eks. tetre, geranium og cypress, mens til nattserum bruker jeg ofte oljer som i tillegg har litt beroligende effekt, slik som lavendel og romersk kamille.

Her er noen av mine favorittkombinasjoner:

Blandingshud, natt:
Patchouli • Lavendel • Bergamot • Appelsin

Fet hud, natt:
Appelsin • Bergamot • Geranium  • Cypress

Tørr hud:
Cedarwood • Geranium • Myrra • Sandalwood • Romersk kamille

Uren hud:
Melaleuca (tetre) • Geranium • Vetiver • Lavendel • Patchouli

Moden hud, dag:
Ylang Ylang • Rose • Cypress

Moden hud, natt:
Tangerine • Frankincense • Lavendel • Sandalwood

Har du «normal» hud, uten noe særlig utfordringer, kan alle disse fint brukes! Særlig de for moden hud, er nydelige.

Glassflasker med glasspipette kan du kjøpe på sunnesaker.no

doTERRA eteriske oljer kan du (eksempelvis) kjøpe via meg.

Har du ikke lyst til å lage hudpleien selv, kan du også kjøpe en testflaske av meg, da jeg har en liten batch med ferdig blandede hudplieoljer (av blandingene nevnt over). Prisen er 79,- (3 ml), 149,- (10 ml) og 198,- (30 ml). Frakt kommer i tillegg (kr 48,-) og betaling skjer forskuddsvis via Vipps. Oljene kommer i glassflaske med glasspipette som vist på bildet under.

Ta kontakt hvis du er interessert 🙂

 

ansiktsolje-demo_2.jpg