Er du som meg, litt slått ut av varmen? Eller bor du kanskje på et sted det ikke har vært så varm sommer (ennå?) Uansett smaker disse enkle og mettende salatene fortreffelig!

Om sommeren er jeg ikke alltid like gira på å lage middag. Jeg innrømmer det. Når jeg henter knøtt i barnehagen, har vi ofte lyst til å finne på noe utendørs, og vipps var ettermiddagen gått. Da er det greit å kunne slenge sammen noe enkelt i en fei. Ofte blir det til at jeg tar det jeg har, rett og slett. Denne gangen ble det to separate salter (rett og slett fordi jeg ikke fikk plass til alt i en og samme bolle, og så ser det litt mer innbydende ut i tillegg).

Ca. 4 porsjoner:

Potetsalat med urter fra hagen
Ca. 15 kokte småpoteter
1 hode kokt brokkoli
Div urter; jeg brukte løpstikke, du kan også bruke basilikum, kjørvel eller timian

Vinaigrette:
Saft av 1 sitron
Saft av 1 lime
0,5 dl olivenolje
Raust med salt og sort pepper, smak deg frem
(har du eterisk olje som er egnet til innvortes bruk, kan du tilsette en dråpe av sitron, lime eller sort pepper eller en kombo)

Eggesalat med rødløk og kapers
6 smilende egg, kokt ca 6,5 –7 minutter
1 stilk stangselleri
1 pose øko småsalat, ruccola eller noen oppskjærte rester av annen salat
1 avokado
1/2 rødløk
2 ss kapers

Fremgangsmåte
Del opp alle ingrediensene som ønsket og fyll opp noen fine skåler/fat. Jeg ga potetene en runde i smør på stekepanna etter koking, men det er ikke nødvendig.

Vinaigretteingrediensene heller du på et glass med lokk, lukker og rister kraftig før du heller over.

Potetene og brokkolien kan godt avkjøles litt før de blandes med resten, og salaten serveres lun eller romtemperert.

HipstamaticPhoto-552155997.498672HipstamaticPhoto-552156006.083417HipstamaticPhoto-552156020.167185