(Inneholder produktpromotering) • Å kvitte seg med uheldige stoffer i hverdagen har vært en lang reise. Og den er ennå ikke over. Men jaggu har aldri huden vært bedre! Nøkkelen ligger i hormonene.

Det er en økende bekymring omkring hva syntetiske kjemikalier og ymse tilsetningsstoffer gjør med helsa vår, ikke minst i forhold til kreft, som kanskje skremmer mange aller mest. Noen stoffer er klart verre enn andre, men ingen kjenner heller helt konsekvensene av den såkalte «coctaileffekten».

Samtidig har det blitt et økende fokus på hva som skjer med disse stoffene når de forlater hjemmet ditt og fortsetter ferden med søpla eller i avløpet. Både kjemikalier og mikroplast viser seg å forårsake skader på natur og dyreliv. Vi prøver også å begrense selve emballasjen der vi kan, for det er liten tvil om at det blir mye emballasje over et år! Og det meste er plast.

skiten.png

Alle kan gjøre noe
Nå er ikke leiligheten vår en eneste orgie i bærekraftig og resirkulert glass, hamp, bambus, spon og høgg – langt derifra – for visse produkter tviholdes på!

Slik som min hårspray. Ingen skal komme å fortelle meg at hjemmemekket spray av eddik og fair trade brunsukker funker like bra som Schwartzkopf! Ikke på mitt fjon, iallefall. Og å prøve å få mannen av Zalo-kjøret skulle vise seg vanskeligere enn først antatt, selv om jeg stadig drar hjem fiffige alternativer.

MEN, alle monner drar! Og alle må starte et sted. Kunsten er å la seg inspirere, ikke overvelde, av hva andre gjør og ikke gjør. Start med noe du er komfortabel med å bytte ut, og ta det derfra, i eget tempo. Gode (og vonde) vaner er vonde å vende, men det skjer jo også noe magisk når man merker endring og forbedring!

Spar både tid og penger
Tenke seg til at jeg brukte tusenvis av kroner i året på alle mulige typer hudprodukter; øyekrem, dagkrem, nattkrem, renseskum, toner, serum, gudvethva… Og nå bruker jeg olje, ofte en og samme, til alle disse tingene, både rens og pleie. Punktum. Altså, korriger meg om jeg tar feil, men å spare både tid og penger, pleier virkelig å være noe de fleste setter pris på?

Jo, litt tid tar det å mekke disse tingene, men antagelig langt mindre enn du tror. Det meste består av en håndfull ingredienser som er drøye i bruk, og som rett og slett røres sammen for hånd. Mange av dem kan også brukes til flere ulike formål.

I tillegg har huden min aldri vært bedre. Noe som jeg vet også har å gjøre med justeringer som kommer fra innsiden, som mer av viktige næringsstoffer, fettsyrer og bedret hormonbalanse.

skiten_2.png

Den viktige hormonbalansen
Det ironiske er jo at mange av de stoffene vi daglig eksponeres for, og som jeg nå har byttet ut i stor grad, også er med på å forstyrre nettopp hormonbalansen vår! For det vi smører på på utsiden, trekker inn, inn i blodet, inn i cellene i kroppen, og påvirker operasjonene som foregår der! Faktisk er det estimert at kvinner utsettes for over 500 ulike syntetiske kjemikalier hver dag.

I tillegg lever vi et liv hvor vi ikke ekspneres for nok sol og lys når kroppen trenger dette, og ikke nok mørke, når kroppen trenger dette. For disse tingene har regulert hormonproduksjonen vår fra tidenes morgen. Og nå sitter vi inne på kontoret mens sola stråler, men foran skjermer som avgir blått lys om kvelden når kroppen trenger mørke for å produsere søvnhormoner…

Dette påvirker oss i aller høyeste grad. Det øker risikoen for en hel rekke livstilssykdommer, inkludert type 2 diabetes og hjertekarsykdom. Det øker risikoen for depresjon og energiforstyrrelser. Og det forstyrrer faktisk kvinners syklus og dermed fertilitet! De nye vanene våre har blitt så normalt for oss, og produktene som finnes i hylla på butikken brukes av «alle», og vi tenker nærmest ikke på det mer. Men kanskje vi burde? I litt større grad?

Vil du lære mer om hormoner?
Den 10. april starter ernæringsterapeut Line «Lilalife» Holdal opp online-kurset «Frisk start – med hormoner i balanse». Det vil bli seks uker med nyttig info om hormoner, hvordan de påvirker oss, hvorfor de er så utrolig viktige, og hva vi kan gjøre for å balansere disse, blant annet ved hjelp av eteriske oljer.

Line har selv en lang helsereise bak seg, hvor hun har slitt med hele tre ulike autoimmune sykdommer. I dag er hun friskere enn aldri før og driver bloggen lilalife.no, samt med yoga, ernæring og eteriske oljer – alle viktige brikker i hennes vei til en friskere livsstil. Hennes første bok er også rett rundt hjørnet.

Nå deler hun og resten av teamet, inkludert meg selv, av vår kunnskap for å hjelpe flere der ute til en bedre hormonbalanse og et friskere liv! Ikke minst blir det masse gode tips til hvordan du enkelt kan lage trygge og effektive alternativer selv!

Vi har med oss Vibeke Landsem fra Naturkilden, som har laget og solgt naturlige hudpleieprodukter i flere år nå, med stor suksess. Anita Husevåg, også kjent som Naturmamma, er en racer på naturlige remedier for hjemmet.

Jeg vil blant annet snakke om stoffskifte og hormoner i den forbindelse, samt viktigheten av lys, sol og vitamin D – som faktisk egentlig er et hormon! Her kan jeg garantere at det blir mer enn èn aha-opplevelse!

I tillegg har vi med oss legendariske professor Arnold Berstad, en av landets fremste på forskning innen tarmhelse, som kommer til å forelese om candida og tryptofan.

Ønsker du å få med deg kurset, kan du melde deg på ved kjøp av kurspakke inne på Naturkildens nettbutikk. Her kan du velge mellom stor eller liten pakke, hvor du får med et sett eteriske oljer fra doTERRA, nøye utvalgt av oss for sin positive påvirkning på hormonbalansen! Etter bestilling vil du før kursstart motta e-post med link til Facebookgruppa hvor kurset finner sted.

Påmelding/kjøp av pakke finner du her

Håper vi ses!

Hormonkurs-med-team_utenlogo