(Inneholder reklame) • Jeg kommer ikke helt over hvor mye schmækk det blir i smaken med litt eteriske oljer i den hjemmelagde godisen! Pluss en liten, enkel hemmelig ingrediens som du hundre prosent garantert har i skapet…

Hjemmelaget gelègodteri finnes på annenhver blogg om dagen! Gelatin og kollagen er i vinden. Mest i medvind, men også noe i motvind, som vi ser av kritikken rettet mot Margit Vea og Gry Hammer for å nevne kraft som et nyttig innslag i barnematen.

Men det er fint at det kommer på dagsorden, så flere kan lese om de nyttige egenskapene til disse substansene. Dette er jo i bunn og grunn alt annet enn en ny og hipp trend – dette er mat vi har inntatt omtrent like lenge som vi har eksistert som art!

Å bruke gelatinpulver til å lage hjemmelaget snop, har nok ikke riktig like lange tradisjoner, men de nyttige egenskapene til aminosyrene i gelatin får du likevel med på kjøpet. Det er lov å tenke litt nytt, selv om en støtter seg til gamle tradisjoner vel?

I denne oppskriften har jeg brukt sitrussaft, og så har jeg forsterket smaken ved hjelp av noen dråper eterisk olje (viktig at denne er av godkjent matkvalitet). Jeg bruker også en liten klype salt, fordi dette også er med på å løfte smaken enda noen hakk! Jepp, salt forsterker alle andre smaker, inkludert søtt!

Jeg synes fort at hjemmelaget gelègodis kan smake veldig av gelatin, noe som ikke er så innmari godt, men med skikkelig trøkk i de øvrige smakene, merkes ikke dette!

Ingredienser
2 dl ferskpresset saft av appelsin, sitron og lime (saft av 1 lime, 1 sitron og resten appelsin, 1-2 stk)
1 ss honning
3 ss gelatinpulver (kan kjøpes hos Naturkilden.net)
Ca. 6-8 dråper eterisk olje (jeg bruker doTERRA), f.eks.:
2 dråper grapefruktolje
2 dråper limeolje
2 dråper sitronolje
2 dråper appelsinolje
1 liten klype uraffinert salt

Fremgangsmåte
Varm opp halvparten av saften med honningen og salt til det smelter. Rør ut gelatinpulveret i den varme væsken, men pass på at det ikke koker. Avkjøl bittelitt (men ikke så mye at det begynner å stivne og blir klumper når du rører!). Bland med resten av saften og eteriske oljer. Hell over i silikonformer og sett kaldt før du tar de ut av formen.

Flere oppskrifter med eteriske oljer i matlaging finner du i e-boka mi «Kulinarisk inspo med eteriske oljer».

Les mer om eteriske oljer her
Gratishefte om eteriske oljer

supergele.png

Screen Shot 2018-03-26 at 14.51.14.png

Screen Shot 2018-03-26 at 12.27.10

——

Sjekk ut de øvrige gratisheftene mine
– med tips og inspo på veien mot en friskere hverdag!
Du finner dem her