Etter at På Pinne lanserte sin melkefrie is med lakrissmak, har denne vært hyppig innslag for meg og knøtta i lang tid. Selv lager jeg en enda fyldigere variant med masse eggeplommer i tillegg, for ekstra næring!

Ingredienser (6 pinner)
6 eggeplommer
0,5 dl smeltet ghee eller smaksnøytral kokosolje
2 dl valgfri fløte eller kokosmelk
2 store ss blackstrap melasse
2-3 ss lønnesirup, honning, kokossukker eller brunsukker
0,5 ts salt
0,5 ts ekte vaniljepulver
1 ts ekte lakrispulver (større matbutikker har ofte)

Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene i en blender, smak til med evt. mer eller mindre søtning, og hell i isformer!

Det smeltede fettet kan droppes, spesielt hvis du bruker kremfløte eller feit kokosmelk. Men tommelfingerregelen er at jo feitere isen er, jo mykere og bedre blir konsistensen.

Eggeplommer inneholder også sunt fett, samt en hel horv av vitaminer og mineraler. I rå form får man også maks utbytte av dette!

Melasse er massen man sitter igjen med etter å ha raffinert sukker. Det er her alle mineralene sitter, som er fjernet fra det hvite sukkeret. Her finner du kalsium, jern, kobber, selen, mangan, krom og b-vitaminer, for å nevne noen. Kjøpes på helsekost.

Note:
Ekte lakris (lakrisrot) er en potent rot kjent for mange helsebringende egenskaper, men likevel bør man ikke overdrive mengdene, spesielt ved høyt blodtrykk, for barn (som har mindre kropper) eller om man er gravid. Les mer her.

Du kan kutte ned noe på mengden lakris og tilsette litt finmalt, tørket anisfrø/fennikelfrø for forsterket lakrissmak.

Tips!
Vi har her brukt Onyx stålformer, så slipper vi å tenke på at det lekker uheldige stoffer fra plast.

 

HipstamaticPhoto-541505775.289727HipstamaticPhoto-541505911.707276 (1)lakrisis