Kokebanan (plantain) er et kjekt og litt eksotisk innslag på menyen. Den er full av nyttige stoffer og kan brukes til en bråta ulike oppskrifter – både søte og salte. Her skal det eksperimenteres mer fremover!

Chipsene lager du enkelt og greit ved å kutte kokebananen i tynne skiver, kun et par millimeter hvis du skal få chipsene sprø! Deretter friterer du porsjonsvis i egnet fett – jeg brukte nøytral kokosolje, som tåler friteringstemperaturer uten å bli helseskadelig.

Når de er ferdig stekte, legger jeg de på et fat med tørkepapir slik at overskuddsfett absorberes. Drysser med salt eller gjerne en heimesnekret krydderblanding med litt ymse – chili, paprika, hvitløkspulver, gurkemeie f.eks.

Godt som snacks eller som tilbehør til middag. Vi spiste dem (som var igjen!) til falafel her om dagen 🙂

IMG_5581IMG_5601IMG_5603