Inspirert av Handwerk på Botanisk hage, hvor jeg fikk servert en nydelig, kald og grønn gazpacho i går. Kalde supper er helt nydelig på varme sommerdager!

Ingredienser, ca 2 porsjoner:
1 slangeagurk (semifrossen)
1,5 dl frosne grønne erter av god kvalitet, kokt og avkjølt godt
En halv avokado
Litt grønn chili, f.eks. habanero
Sherryeddik eller annen god eddik
Sitron og/eller limesaft
Olivenolje
Salt
3 isbiter kyllingkraft (kan sløyfes)
En håndfull ruccola (kan sløyfes)
Mynte
Bladpersille

Alt kjøres i en kraftig blender og smakes til med surt, salt og krydder. Kan godt stå noen timer i kjøleskap før den serveres, eller over natta for den del. Skal være skikkelig kald… Server evt. godt brød til, eksempelvis ferskt surdeigsbrød med et raust lag smør!

Garnityr:
Ristede pinjekjerner
Rømme (jeg brukte Avdem)
Agurk i små biter
Kokte erter

gazpacho_ertergazpacho_ruccolagazpacho