Tidligere i vår var kjekjøtt en del av Oslo kooperativs kjøttpose. Deriblant et lår av kje. Jeg ble litt i villrede. Hvordan servere slikt?

En løsning som sjelden slår feil er å vakumere hele greia og ploppe det i sous-viden! Inspirert av en tur til Taco Republica og ymse kokkelering på Masterchef Australia (matporno på sitt ypperste!), bestemte jeg meg for at det måtte bli mini tacos!

Dette kjøttet kom fra kje som hadde blitt fôra på bl.a. myse, og det slo meg at det luktet nærmest som søt, varm melk da jeg åpnet sous vide-posen! Jeg pillet det supermøre kjøttet av beinet og ga det en omgang i panna med litt krydder a la taco før servering. Mulig denne håndteringen ikke helt var rettferdig mot det milde, delikate kjøttet, men det ble absolutt godt!

Tilbehøret ble aioli og en enkel tomatsalsa med rødløk, koriander, sitron, eddik, salt og pepper (chilien ble servert ved siden av for at hver og en især kan bestemme styrken ;-))

Tortillas:
Tortillas lagde jeg av 50/50 fint maismel og Toro lys glutenfri melblanding, vann, salt og smør. Kjevlet så tynt som mulig mellom to bakepapir og stekte kjapt på medium-høy varme i en tørr panne. Viktig å legge de ferdigstekte tortillaene under et fuktig, rent klede etterhvert som du steker, så blir de ikke tørre og sprø.

IMG_3733 (1)IMG_3732IMG_3738