God og næringsrik frokost! Fordelen med å lage smoothien litt ekstra tykk og spise med skje, er at næringsopptaket blir bedre når man tygger maten.
Det gir også en litt annen «følelse» enn å drikke frokosten. Hauger man på med diverse knas så får man mer tyggemotstand! Det blir også mer variasjon i hver bit.
Hva jeg putter i smoothien varierer fra gang til gang, men standard ingredienser er eggeplommer, kollagenpeptid og ofte kokosolje. Chiafrø er også en gjenganger. Prøver å pimpe den så mye som mulig, siden det er enklere å pimpe en smoothie enn en middag, på mange måter…
Typisk smoothie:
– Et par håndfuller frosne bær
– En halv banan
– 2 eggeplommer
– 1-2 ss chiafrø
– 1 ss kokosolje
– 1-2 ss kollagenpeptid
– Vann eller kokosmelk til å spe
– En miniklype salt
– Noen dråper stevia hvis det trengs
Evt:
– en ts knust brennesle
– en ts nypepulver
– noen dråper c-vitamin (sodium askorbat)
– magnesiumdråper
– moringapulver
Topping:
– kakaonibs
– kokosmasse
– hampfrø
– eple eller annen frukt i biter, evt bær
– gojibær, morbær eller annen tørket frukt/bær
– hakkede mandler eller nøtter (helst bløtlagt og tørket)