En hel økologisk kylling er det mye smak og mat i! Når man først har fått smaken på sprøtt kyllingskinn og ekte kyllingkraft kjøper man aldri skinnfrie kyllingfileter igjen…

Å tilberede en hel kylling gjør at man får opptil flere gode, og ikke minst varierte, middager i etterkant. Fettet som blir igjen i forma, tar jeg vare på og tilsetter i kjøttboller, supper eller buljong – utmerket smak og bra for magen! Dag to blir gjerne en  kyllingsalat med diverse av hva som måtte finnes av smårester i kjøleskapet. Kylling passer sammen med det aller meste av både frukt og grønnsaker, etter min mening.

Når jeg renser kyllingskroget, passer jeg også på å få med alt av skinn. Dette legger jeg noen minutter under grillelementet på maks temperatur, slik at det blir sprøtt. Fungerer nesten som krydder på salaten! Kyllingkjøttet kan lunes i ovnen. Skroget koker jeg kraft på i 1-2 døgn, og fryser ned i små porsjoner.

Ingredienser

Økologisk kyllingkjøtt, i biter
+ sprøtt kyllingskinn
Mango i terninger
Mozzarella (gjerne bøffelmozzarella)
Chili i strimler (eller paprika)
Blandet småsalat
Frisk koriander
Rødløk i strimler

Fremgangsmåte
Overflødig. Se bildet eller del opp ingrediensene akkurat slik du selv vil da dem.

Server med god, kaldpresset olivenolje, sitronsaft, Maldon-salt og nykvernet, sort pepper.

opp_kyllingsalat_7