Nydelig, kremete is med karamellaktig smak og sprø krokan av gresskarkjerner.

Jeg synes det er veldig stas med is, og det er særlig viktig at det er litt tekstur og smaksvariasjon i isen – i form av “fyll” eller topping. Både sprøtt strø og saus kan mikses forsiktig i ismassen, eller helles over ved servering.

Jeg synes det er veldig stas med is, og det er særlig viktig at det er litt tekstur og smaksvariasjon i isen – i form av “fyll” eller topping. Både sprøtt strø og saus kan mikses forsiktig i ismassen, eller helles over ved servering. Resultatet blir sånn omtrent det samme, og det gir en ekstra dimensjon til smaksopplevelsen ved at ingen skje smaker helt likt! Du kan selvsagt bruke nøtter i stedet for gresskarkjerner.

opp_krokanis_hoved

Ingredienser (ca. 7-8 dl ferdig is)

1 boks fullfett kokosmelk
1 liten avokado, godt moden
1 dl smeltet smør, brunet
1-2 ts flytende stevia med english toffee eller hasselnøtt eller en blanding
3-5 ss lønnesirup
1/2 ts salt
6 eggeplommer

Krokan
2 dl gresskarkjerner
5 ss kokosblomstsukker eller tilsvarende
En klatt smør
En god klype salt

opp_krokanis_txt

Fremgangsmåte

Lag krokan først. Kok opp vann i en medium kasserolle og tøm i kjernene. La koke et par minutter. La renne godt av i et dørslag, og spre de utover et bakepapir på en ovnsplate. Rist i ovnen på 180 grader til kjernene er tørre, sprø og “puffet”. Det tar ca 10-15 minutter. Pass på at de ikke blir brent.

Smelt sukker i en liten kasserolle, tilsett kjernene og til slutt en klatt smør og et dryss salt. Rør godt om med det samme, slik at kjernene blir dekket av den flytende massen. Tøm kjernene utover litt bakepapir og spre de godt. Grovhakk eller behold som det er.

Kjør alle ingrediensene til isen i en kraftig blender til en jevn masse. Hell over i en ismaskin og kjør til massen er semifrossen – så lenge det lar seg gjøre.

Hell over i egnet beholder, rør inn noe av krokanen og sett i frysen i en times tid, til isen har fått satt seg og blitt litt fastere. Server med resten av krokanen.

 

Ønsker du flere oppskrifter på hjemmelaget is?
Sjekk ut e-boka «Hjemmelaget is for store og små» med over 20 oppskrifter på «pimpet» iskrem laget på enklest mulig måte: blend og frys!