Dette er en uslåelig kombinasjon! Ekte, hjemmelaget surkål er helt supert sammen med kjøtt, siden det gjør underverker for fordøyelsen. Og hvilken smak! Karve er et krydder som typisk er brukt i surkål, men her har jeg brukt lettknust karve på toppen i stedet.

Timian sammen med dette var et skudd fra hofta, men funket veldig bra! De litt bitre undertonene i krydderet passer perfekt til syrligheten i kålen og grønnsakene. En ny lørdagsschlæger!

opp_carpaccio_hoved

Ingredienser

Indrefilet (frossen eller halvfrossen)
Sauerkraut/surkål (oppskrift her)
Småsalat
God olivenolje
Frisk timian
Knust karve
Hvit pepper, Maldon-salt
Suppler gjerne med andre syrlige (evt. fermenterte) grønnsaker som agurk og rødbeter

Syrlige agurker og rødbeter
Vask miniagurker grundig og del i skiver på ca. 5 mm. Skrell rødbeter og skjær tynt med mandolin eller ostehøvel. Legg i en lake av vann, eddik/sitronsaft, litt sukker og salt. La de gjerne ligge over natten.

opp_carpaccio_txt