Da jeg fant ut at jeg kunne få nydelig massasje et steinkast unna der jeg bor, ble jeg veldig fornøyd!

Det viste seg også å være en usedvanlig behagelig type massasje, kalt healingmassasje. I bunn og grunn er det en form for muskelmassasje kombinert med at terapeuten også kjenner på, og jobber med, kroppens energier. En avslappende og avspennende behandling for både kropp og sinn!

kampenhelse_hoved_2

Bredt behandlingstilbud
Kampen Helseklinikk (tidligere Kampenklinikken) ligger vegg i vegg med Sats Kampen hvor jeg har trent i flere år – likevel har jeg aldri lagt merke til denne klinikken. (Jeg får vel skylde på målrettethet på vei til og fra trening…)

Klinikken tilbyr en rekke ulike behandlingsformer som soneterapi, akupunktur og homeopati, samt kurs i yoga/meditasjon og de østlige treningsformene taiji og qigong. Marte E. Ødemark som driver klinikken er både sykepleier, homeopat og utdannet innen fotsoneterapi, øreakupunktur, urtemedisin og healingmetoden “reconnective healing”.

Jeg synes det er supert at det finnes mennesker som har utdannet seg “bredere” innen helse, og som har kunnskap og erfaring både fra “tradisjonell”, vestlig medisin og fra mer “alternative” og østlige former. Siden vi mennesker og kroppene våre er så komplekse og sammensatte som de er, tenker jeg at det er en fordel med et så helhetlig perspektiv som mulig for å lykkes i å gjenopprette balanse i kroppen.

Slik foregår behandlingen
Massasjen starter gjerne med “oppvarming” av ryggen og muskelavspennende massasje. Etter hvert fokuserer også terapeuten på spesifikke punkter eller “knuter” hvor det er et ekstra behov for å “løsne” eller bearbeide. Da benyttes både faste og veldig forsiktige (fysisk sett) bevegelser for å jobbe med energien.

“En behandling i Healingmassasje starter med at man benytter utvalgte, rolige massasjegrep først og fremst på musklene. Deretter går behandlingen over i rolig healing på de muskler som er mest spente og man blir i posisjonen i 5 – 15 minutter.
I denne posisjonen opplever terapeuten dype pulsasjoner og følger disse med sine hender, uten noen form for bevegelse og klienten vil komme inn i en dyp avslapping.” (fra nettsidene til Kampen Helseklinikk)

Jeg har kjent at det har rykket til i kroppen på helt andre steder enn der hvor berøringen fant sted, og jeg har tenkt at dette sikkert er en form for energiutladninger… Det er liten tvil om at det er mye energi i omløp ved en slik massasje, og hendene til terapeuten føles mot slutten svært varme, på en veldig behagelig måte.

kampenhelse_marte

“Healingmassasjen gjenoppretter balansen i kroppens energiflyt og kroppen frigjøres fra stress og får tilbake sin energi. Det fører til et forbedret immunforsvar og styrker kroppens evne til selvleging samtidig som klienten kan oppleve en forløsende effekt emosjonelt.

Selv personer som normalt har vanskelig for å slappe av, kan oppleve dyp avslapping meget raskt og selv korte behandlinger på 15-20 minutter kan gi gode resultater.”  (fra nettsidene til Kampen Helseklinikk)

Personlig har jeg benyttet meg av healingmassasje først og fremst for å slappe av, stresse ned og rett og slett ha det behagelig – noe som i seg selv er en undervurdert helsefremmer!

I løpet av arbeidsdagene mine tilbringer jeg temmelig mange timer med tastatur og mus, og jeg tipper nakke og skuldre er ganske glade for å bli knadd på. Korsryggen har også fått massasje, og Marte er svært dyktig på å kjenne akkurat hvor i ryggen min det er mest behov, noe som kan variere litt fra gang til gang.

I tillegg til dyktige mennesker, har Kampen Helseklinikk antagelig det triveligste og mest stemningsfulle venterommet i byen, med behagelig “sakral” musikk og svak duft av eteriske oljer. Her er det bare å forsyne seg med varm te og synke ned i den myke sofaen, mens du venter på en hel time med totalt avslappet nytelse, helt for deg selv…

Les mer om healingmassasje her
Besøk nettsidene til Kampen Helseklinikk

kampenhelse_venterom

——

Bli med på online-kurs:
Helserevolusjon

Hvordan ta ansvar for egen helse i en moderne verden?
Lær mer om ernæring, fordøyelse, hormoner, mineralbalanse, epigenetikk, stressmestring og hvordan du kan støtte kroppen naturlig!
Les mer her!

HR-bok-4